Ognjevarni kontejnerji

Ognjevarni kontejnerji

Zahvaljujoč konstrukciji z dvojnim okvirjem nudi protipožarni kontejner REI 90 zanesljivo zaščito pred požarom od znotraj in od zunaj. Oblikovati in opremiti jih je mogoče za številne zahteve. V njih je možno skladiščiti nevarne, vnetljive, strupene in oksidativne snovi.

Vaše zahteve glede skladiščenja  (majhne embalaže / sodi / IBC) določajo osnovno obliko skladišča nevarnih snovi (vhodni / regalni). Skladiščena snov in pogoji skladiščenja vodijo k izbiri kontejnerja za nevarne snovi z opcijsko toplotno izolacijo ali skladišča za nevarne snovi s požarno zaščito. Zahvaljujoč številnim konfiguracijskim možnostim lahko tipske kontejnerje za nevarne snovi prilagodimo vašim individualnim potrebam. 

Vhodni kontejner

Za skladiščenje manjših embalaž je vhodni kontejner prava izbira. Ti zagotavljajo visoko stopnjo udobja uporabnika: vstopna višina je samo 150 mm. Vgrajene police omogočajo priročno in pregledno razporeditev vsebine. Če je treba skladiščiti dodatne sode ali večje posode, se lahko tla uporabijo tudi kot prostor za shranjevanje.

Regalni kontejner

Če je treba večje količine nevarnih snovi skladiščiti na euro/kemičnih paletah, v sodih ali IBC-jih, je najboljša izbira regalni kontejner. Mere predelkov in nosilnosti različnih izvedb so optimalno oblikovane glede na velikost shranjenega blaga. Skladiščne kontejnerje s policami lahko naložite tudi z ročnim električnim viličarjem. Izjemno globoke zasnove nudijo največjo zmogljivost shranjevanja za nakladanje z obeh dolgih strani.

Prikazujem 1 od 2 do 2 (1 strani)

Omrežni senzorji za večjo varnost

Tehnologija nadzora DENIOS connect je optimalno prilagojena skladiščem nevarnih snovi DENIOS. Najsodobnejša senzorska tehnologija beleži in obdeluje trenutne parametre delovanja ter primerja dejanske izmerjene vrednosti s ciljnimi vrednostmi. Če pride do odstopanj, puščanja ali požara, se alarm samodejno posreduje v realnem času prek IoT kot e-pošta ali SMS na vaš mobilni telefon, tablico ali namizni računalnik – kjer koli že ste. Vse senzorje in pomembne informacije si lahko kadar koli centralno ogledate in konfigurirate prek spletne aplikacije.


Nadzor temperature

Temperaturni senzorji kažejo, ali je notranja temperatura prenizka ali previsoka za shranjeno blago.. Če so temperaturne meje za določeno nevarno snov presežene ali padle podnjo, bi to lahko negativno vplivalo tudi na samo snov. Zahvaljujoč nadzoru temperature se lahko na primer izognemo razgradnji snovi. Beleži se tudi temperatura okolice skladišča nevarnih snovi. Poleg tega je ves čas nadzorovano delovanje klimatske naprave in ogrevanja. To preprečuje, da bi vlažen zrak in/ali jedki plini povzročili korozijo.


Upravljanje puščanja

Detektor puščanja zanesljivo zazna in sporoči razlite nevarne snovi, še preden pride do večje škode. To na primer preprečuje nastanek eksplozivne atmosfere zaradi iztekle tekočine v kombinaciji s kisikom. Namesto stalno nameščenega senzorja puščanja lahko preprosto uporabite senzor SpillGuard®.


Opomnik za vzdrževanje

Prejmite samodejno obvestilo – 8 tednov in 4 tedne pred rokom letnega vzdrževanja. To pomeni, da ne boste zamudili nobenega termina, zagotovili boste dolgoročno delovanje vašega sistema in izpolnili svoje operaterske obveznosti.


Senzor plina

Odvisno od tega, ali se koncentracija plina v skladišču nevarnih snovi nekoliko ali znatno poveča, DENIOS connect sproži alarm – še preden je dosežena spodnja meja eksplozivnosti. Predalarm se aktivira npr. pri 10 % nivoja koncentracije spodnje eksplozivne meje. Na primer, glavni alarm se lahko sproži pri 20 % ravni koncentracije od spodnje meje eksplozije.


Nadzor prezračevanja

Merilniki pretoka zraka (monitorji tlaka) v protieksplozijski izvedbi se uporabljajo za nadzor tehničnega prezračevanja v požarno zaščitenih skladiščih nevarnih snovi. To zagotavlja, da ne nastane eksplozivna atmosfera in da se ohrani definirana menjava zraka.


Kontaktno stikalo vrat

Nastavljiv časovni interval za najdaljši čas odpiranja vrat zagotavlja konstantno temperaturo in učinkovito delovanje klimatske naprave. S tem je zagotovljena čim hitrejša vzpostavitev optimalne požarne zaščite in minimalni zunanji temperaturni vplivi.