Omare za nevarne snovi in ​​varnostne omare

Omare za nevarne snovi in ​​varnostne omare

Omare za nevarne snovi in varnostne omare omogočajo varno shranjevanje nevarnih snovi v majhnih posodah v bližini delovnega mesta ali neposredno v laboratoriju. Omare za nevarne snovi in varnostne omare izpolnjujejo zahteve za širok nabor nevarnih snovi. Omare so primerne za vnetljive tekočine ter tekočine, ki onesnažujejo vodo ali so jedke in za mešano skladiščenje. Vse ognjevarne omare za nevarne snovi lahko imajo požarno zaščito 30 minut (tip 30) ali 90 minut (tip 90).

KATERA OMARA JE PRIMERNA ZA KATERI MEDIJ?

Različne nevarne snovi postavljajo različne zahteve glede lokacije skladiščenja. TRGS 510 (Tehnični predpisi za nevarne snovi) zahteva, da se vse količine nevarnih snovi, ki presegajo dnevno potrebo, ob koncu delovnega dne shranijo v skladišču za nevarne snovi, kot je zabojnik za nevarne snovi, omara za nevarne snovi ali varnostna omara. 

V skladu z ÖNORM EN 14470-1 so naše prostorsko varčne omare s krožečim zračnim filtrom z odsesavanjem za različne vnetljive tekočine ali omare s sodi za večje skladiščenje vnetljivih tekočin, kot so goriva, olja, laki ali barve. Za nevnetljive, agresivne nevarne snovi se za varno shranjevanje kemikalij in strupenih snovi uporabljajo posebne omare za kisline in baze, ki so odporne proti koroziji. Drugi tipi omar za nevarne snovi so še ognjevarne omare za plinske jeklenke za notranje in zunanje skladiščenje jeklenk s stisnjenim plinom ter varnostne omare za shranjevanje litij-ionskih baterij (akumulatorjev) s samozapiralnimi vrati in visoko požarno odpornostjo.

Ognjevarna omara 12/20 FWF30 - 3 police

Ognjevarna omara 12/20 FWF30 - 3 police

2,782.00€ Z DDV 3,394.04€

Ognjevarna omara PROline 12/20 tip 90, 3 police, 33 l

Ognjevarna omara PROline 12/20 tip 90, 3 police, 33 l

2,890.00€ 4,148.00€ Z DDV 3,525.80€

Ognjevarna omara PROline 6/20 tip 90, 3 police, vrata desno

Ognjevarna omara PROline 6/20 tip 90, 3 police, vrata desno

2,465.50€ 3,525.80€ Z DDV 3,007.91€

Ognjevarna omara PROline 6/20 tip 90, 3 police, vrata levo

Ognjevarna omara PROline 6/20 tip 90, 3 police, vrata levo

2,890.00€ 3,525.80€ Z DDV 3,525.80€

Prikazujem 1 od 16 do 65 (5 strani)

SKLADIŠČENJE NEVARNIH SNOVI NA DELOVNEM MESTU

Za skladiščenje vnetljivih tekočin in drugih nevarnih snovi v delovnih prostorih veljajo posebni standardi in predpisi, zlasti ÖNORM EN 14470-1 in tehnično pravilo za nevarne snovi TRGS 510. Omare za nevarne snovi v našem programu izpolnjujejo te zahteve in učinkovito varujejo okolje in zaposlene. Vse omare za nevarne snovi imajo eno skupno lastnost: dolgoročno varnost naložbe za stranko z uporabo visokokakovostnih materialov, preizkušenih konceptov in preverjene kakovosti.

Vsaka omara ima preizkušeno standardno opremo. Dodatne police, lovilce, izvlečne police, popolnoma avtomatska zložljiva vrata in sisteme za držanje vrat s samodejnim zapiranjem lahko po želji konfigurirate glede na model ali pa so na voljo kot dodatna oprema v naši trgovini. Upoštevajte tudi zakonske zahteve za prezračevanje varnostnih omaric v skladu z VbF §12 (1) odstavka 3 in 4.

Katera omara je prava za vašo uporabo?

  • omara za kemikalije,
  • vertikalna omara
  • omare za kisline in baze,
  • kombinirane in večnamenske omare za shranjevanje,
  • omarice s filtri za kroženje zraka,
  • omara za Litij-ionske baterije?

OMARE ZA NEVARNE SNOVI S PROTIPOŽARNO ZAŠČITO

V bistvu so omare za nevarne snovi vedno prava izbira, ko gre za varno shranjevanje vnetljivih medijev. Posode z barvami, ločevalna sredstva, olja ali čistila morajo biti na voljo, vendar morajo biti shranjeni pod strogimi pogoji. Ognjevarna omara za nevarne snovi ponuja optimalne pogoje za to. Glede na razpoložljive prostore na lokaciji se kupec največkrat odloči med klasično omaro, ki jo lahko postavi neposredno na delovni pult ali delovno mizo, podpultno omaro ali škatlo za nevarne snovi, ki jo pritrdimo neposredno na steno. V osnovi ponujamo naslednje tipe omar:

  • omare za nevarne snovi s 30 ali 90 minutno požarno zaščito,
  • podpultne omarice s 30 ali 90 minutno požarno zaščito,
  • omare VbF z 90 minutno požarno zaščito,
  • omare za plinske jeklenke.

Ročno upravljana krilna vrata ali zložljiva vrata so običajne rešitve zaklepanja za omaro za nevarne snovi. Možno je polavtomatsko odpiranje preko “OneTouch”. Za odpiranje ali zapiranje omare zadostuje prosta roka. Da imate vedno na očeh vsebino, so na voljo tudi modeli s steklenimi vrati. Najnovejša inovacija v omarah za nevarne snovi s protipožarno zaščito: omare z navpičnimi izvleki resnično prihranijo prostor in se prilegajo vsakemu delovnemu mestu.

Ena najpomembnejših odločitev za večino strank bo, koliko požarne zaščite je dejansko potrebno. Tukaj vam lahko pomagajo strokovni svetovalci DENIOS. Ne glede na to, katero omaro izberete: Vse omare za nevarne materiale DENIOS s protipožarno zaščito je testiral neodvisni inštitut za preskušanje materialov v skladu z zahtevami evropskega standarda 14470 1. ali 2. del in imajo vse potrebne certifikate in odobritve. Z različnimi razpoložljivimi barvami se omare za nevarne snovi DENIOS tudi vizualno prilagajajo okolju delovanja.