Transportni kontejnerji za nevarno blago

Transportni kontejnerji za nevarno blago

Za prevoz nevarnih snovi po cesti ali morju morajo biti zabojniki za prevoz nevarnega blaga še posebej varni in odporni. Vse transportne posode so izdelane iz plastike, PP ali PE. Na voljo so tudi modeli s koleščki, ki olajšajo prevoz zabojnikov.

KAJ POMENI ZNAK ZN / UN?

Odobritev ZN/UN je temeljni mednarodni predpis za varen prevoz nevarnega blaga. Oznaka UN se nanaša na embalažo, ki izpolnjuje te zahteve. Vendar se nanaša samo na proizvodnjo in testiranje čiste embalaže, ne pa na uporabo embalaže. Za pravilno uporabo in ustrezno embalažo je odgovoren pošiljatelj. Prav tako mora izbrati pravo embalažo za ustrezen material. Označevanje embalaže olajša izbiro embalaže.

KATERO NEVARNO BLAGO SE LAHKO PREVAŽA V TRANSPORTNIH ZABOJNIKIH DENIOS?

Katere trdne snovi in ​​tekočine se lahko prevažajo v transportnih zabojnikih za nevarno blago, je odvisno od lastnosti embalaže. Prvo vodilo je embalažna skupina, ki temelji na nevarnosti blaga in se je moramo držati. Nato je treba na podlagi seznama združljivosti izbrati ustrezen embalažni material in seveda ustrezno prostornino. Nekaj ​​primerov nevarnega blaga, ki se lahko prevaža v transportnih zabojnikih:

  • kemikalije,
  • barve,
  • tekoča ali trdna hrana,
  • granule,
  • olja..


Prikazujem 1 od 16 do 21 (2 strani)