Vpojna sredstva za olja

Vpojna sredstva za olja

Oljna veziva DENSORB® zanesljivo absorbirajo olje in tako varujejo okolje in zaposlene pred posledicami iztekanja olja. Zaradi svoje hidrofobne zasnove še posebej dobro vpijajo olje in tekočine na osnovi ogljikovodikov ter odbijajo vodo. Ta lastnost je temeljna pri razlitju olja in zadrževanju le-tega na vodi. Ne glede na to, ali je flis, granulat ali oljna pregrada: tukaj poiščite pravo oljno vezivo za svoje podjetje.

Kaj so vpojna sredstva za olja?

Oljna veziva absorbirajo olje in ga vežejo, na primer v primeru iztekanja olja. So del dobrega preprečevanja tveganj v podjetju in so obvezni v tehničnem pravilniku za nevarne snovi. Pri vsakem iztekanju olja je potrebna posebna previdnost: ena sama kapljica olja onesnaži do 600 l vode. Zato je priporočljivo, zlasti v tovarnah zagotoviti, da med vzdrževanjem stroja ne uhajajo tekočine ali cevi puščajo. Če se to vendarle zgodi, je treba hitro uporabiti sredstva, ki vežejo olje, da se olje ne razširi. Po eni strani to pomeni morebitno onesnaženje okolja, hkrati pa tudi vir nevarnosti za zaposlene. Na olju lahko zdrsnete in se poškodujete.

Sredstva za vpijanje olja DENSORB® imajo posebno lastnost vpijanja olj in odbijanja vode. Zato so še posebej primerni za tekočine na osnovi ogljikovodikov. Obstajajo različne vrste sredstev za vezanje olja za različne namene, kot so granule, mobilne pregrade ali oljne pregrade.

Prikazujem 1 od 16 do 124 (8 strani)

Kako se uporabljajo oljna veziva?

Če takoj povežete majhne in velike količine iztekanja, zmanjšate tveganje zdrsa v delavnici in preprečite madeže, ki bi se odnesli v pisarno. Praktično: sredstva, ki vežejo olje, ne absorbirajo vode – zato plačate samo za odlaganje dejanske nevarne snovi.

Glede na uporabljeni material se razlikuje tudi njegova uporaba. Vezalni flis DENSORB® lahko na primer položite na površine, ki so nenehno onesnažene z olji, na primer pod stroji. Če so potrebna vzdrževalna dela, je priporočljivo, da delovne površine preventivno pokrijete z DENSORB® vezivnimi flisi. Če je olje že izteklo, ga lahko črevesa DENSORB® zadržijo, medtem ko dodatne podloge blazin za vezanje olja vežejo izteklo tekočino. Takoj, ko je olje popolnoma vezano, zavrzite vezivne koprene v skladu s predpisi o nevarnih snoveh.

Če ne veste katero vpojno sredstvo izbrati, preberite naš vodnik " V 3 korakih do pravega vpojnega sredstva".