Shranjevanje litijevih baterij

Poškodovane akumulatorske baterije in akumulatorji se med prevozom štejejo za nevarno blago. Ponujamo primerne škatle za prevoz in shranjevanje iz kovine in plastike z odobritvijo UN.


Litijeve baterije so postale sestavni del našega vsakdana. Uporabljamo jih v najrazličnejših električnih napravah, od pametnih telefonov do e-koles do akumulatorskih vrtalnikov.

Pri rokovanju z inovativnimi baterijami za ponovno polnjenje morate vedno upoštevati, da so litijeve baterije nevarno blago. V skrajnih primerih lahko eksplodirajo in povzročijo požar, zlasti med postopkom polnjenja. Prostor, kjer se baterije shranjujejo in polnijo hkrati, poveča nevarnost požara. Kajti če se litijeva baterija med postopkom polnjenja vname, lahko to povzroči verižno reakcijo: ogenj iz goreče baterije se razširi na druge litijeve baterije. Več kot je baterij v neposredni bližini, na primer v isti omari, večja je škoda. V najslabšem primeru požar ne ostane lokalno omejen in posledica so nesreče s telesnimi poškodbami in požari v stavbah.

Shranjujte, polnite, zbirajte: stanje litijevih baterij je ključnega pomena za pravilno shranjevanje. Ker je nevarnost požara še posebej velika v fazi polnjenja, mora polnilna omarica nuditi še posebej visoke varnostne ukrepe, kot so posebna protipožarna tesnila in alarmne funkcije.

Prikazujem 1 od 16 do 21 (2 strani)