Paletni regali za nevarne snovi

Paletni regali za nevarne snovi
Paletni regali za nevarne snovi so prilagodljivi in odobreni za skladiščenje nevarnih snovi in vnetljivih tekočin. Opremljeni so s pocinkanimi ali plastičnimi lovilnimi posodami, prostornina posode pa se lahko razlikuje. To pomeni, da so lahko vsi paletni regali optimalno zasnovani za skladiščene nevarne snovi.

Prednosti paletnih regalov za nevarne snovi

Paletni regali za nevarne snovi prihranijo prostor, skrajšajo pretočne čase, izboljšajo delovne procese in s tem povečajo produktivnost. Uporabljajo se pri shranjevanju nevarnih snovi v IBC kontejnerjih ali sodih. Te lahko priročno shranite na Euro paletah ali paletah za kemikalije.

Katere izdelke lahko hranite na paletnih regalih? 

  • Paletni regali tipa PR z jeklenimi zbirnimi posodami so primerni za skladiščenje snovi, ki onesnažujejo vodo (WGK 1-3) in vnetljivih tekočin (H224-226).
  • Paletni regali tipa PRP imajo plastičen zbirni pladenj in nudijo visoko odpornost na številne agresivne kemikalije, kot so kisline in baze.
Prikazujem 1 od 16 do 67 (5 strani)

Kako so sestavljeni paletni regali za nevarne snovi? 

Vsi paletni regali za nevarne materiale so sestavljeni iz pocinkanih okvirjev regalov in prašno lakiranih nosilcev. Ti so nastavljivi po višini v korakih po 50 mm. Pocinkana potisna varovala na vsakem skladiščnem nivoju zagotavljajo dodatno varnost med skladiščenjem. S pomočjo rešetk (na voljo kot dodatna oprema), ki se namestijo na nosilce police, lahko na polico za vodoravno shranjevanje sodov postavite tudi posamezne zabojnike, mrežaste zaboje ali stojala za sode. Eno nad drugo lahko zgradite do tri nivoje skladiščenja. Vse industrijske regale je mogoče razširiti z ustreznimi podaljški za dodatno skladiščno kapaciteto.

Kaj je potrebno upoštevati pri postavitvi paletnih regalov za nevarne snovi? 

Poleg veljavnih predpisov za skladiščne prostore so podjetja dolžna zagotoviti potrebno zaščito pred udarci in trki. Naše ujemajoče se izdelke najdete tukaj. Poleg tega morajo biti police podvržene letnemu pregledu v skladu z Uredbo o varnosti v industriji za stacionarne police. Zbirno oz. lovilno posodo je treba tudi redno preverjati glede puščanja v skladu z veljavnimi predpisi.