Grelni plašči in grelniki

Grelni plašči in grelniki

V kemični, farmacevtski in živilski industriji se pogosto uporabljajo snovi, ki jih je treba hraniti pod določenimi temperaturnimi pogoji. Ogrevalne komore, ogrevalni plašči in sistemi za ogrevanje sodov in IBC posod so posebej razviti za te naloge. Temperaturno občutljive snovi igrajo bistveno vlogo v proizvodnih procesih v kemični, farmacevtski in prehrambeni industriji. Zahteve za sodobno toplotno tehnologijo so različne: naj bo to skladiščenje pri konstantni temperaturi, skladiščenje brez zmrzali ali potreba po termični obdelavi materialov, ki je sinhronizirana s proizvodnim procesom. Učinkovite rešitve so na voljo tudi za posamezne kontejnerje.

Vsako podjetje ne potrebuje ogrevalne komore, v kateri je mogoče vzdrževati več tisoč litrov tekočine pri konstantni temperaturi. Predvsem mala podjetja ali tista, ki potrebujejo le termično obdelavo majhnih količin materialov, se obrnejo na rešitve za posamezne sode, plinske jeklenke ali IBC. Grelni plašči nudijo prilagodljivo in učinkovito ogrevanje na teh področjih uporabe. Vodoodbojna poliamidna prevleka v celoti obdaja posodo in jo segreva. Z uporabo integriranih termostatov in krmilnikov lahko njeno vsebino ohranjate v določenem temperaturnem območju.

Za preprečevanje hitrega hlajenja je po želji mogoče uporabiti izolacijski pokrov. Grelni plašči delujejo s standardnim električnim vtičem 230 V. Velika prednost grelnega plašča je njegova prilagodljivost: ko ni v uporabi, ga je mogoče hitro pospraviti. Izdelek se lahko enako hitro nanese, ko je to potrebno. Za uporabo v Ex conah so vsi grelni plašči DENIOS na voljo tudi v certificirani Ex izvedbi.

Podkategorije