Mešalniki tekočin

Mešalniki tekočin

Mešalniki se uporabljajo za ohranjanje gibanja tekočin. Vsa mešala so kombinirana s črpalko za posode in optimizirana za različna področja uporabe. Nekateri modeli so primerni za nevarna območja. Področja uporabe vključujejo zabojnike, odprte posode ali sode z odprtinami za vgradnjo. Mešala se upravljajo električno energijo ali s stisnjenim zrakom.

Mešalniki tekočin za sode

Številne nevarne snovi, dodatke ali druge s proizvodnjo povezane snovi je treba nenehno mešati ali premikati. Na ta način se vzdržuje optimalno mešalno razmerje, kar neposredno vpliva na lastnosti posameznega materiala. Z mešalniki DENIOS uporabniki vedno zagotovijo pravilno konsistenco in viskoznost svojih medijev in tekočin. Mešala za sode in posode iz nerjavečega jekla so namenjena mešanju, homogenizaciji ali raztapljanju snovi.

Prikazujem 1 od 15 do 15 (1 strani)

Kako deluje mešalnik?

Odvisno od modela se mešalo napaja s stisnjenim zrakom ali električno. Mešalna gred in mešalni element sta poleg pogona nadaljnji sestavni del mešala. Za mešanje tekočin se mešalo najprej pritrdi na sod ali posodo in nato zažene. Za zagotovitev, da je mešalo prilagojeno ustrezni posodi, se različni mešalniki razlikujejo po zmogljivosti. Pri tem so ključnega pomena hitrost, navor ter oblika in velikost mešala. Na mnogih področjih uporabe so potrebna optimalna mešalna razmerja.

Klasična področja uporabe za mešala za sode in posode vključujejo:

  • delo z vodo,
  • tehnologija galvanizacije,
  • kemična industrija,
  • industrija pijač,
  • kozmetična industrija,
  • živilska industrija.