Ukrepanje ob razlitju

Ukrepanje ob razlitju

Lovilne posode takoj preprečijo nesreče, zaporne pregrade, tesnilni čepi, tesnilne mase ali ponjave za uhajanje pa zagotavljajo podporo v vseh nujnih primerih. Za posebne primere uhajanja so na voljo oljne pregrade ali kanalska tesnila.

Preventivni ukrepi so najcenejši in najučinkovitejši

Za še večjo varnost je podjetje DENIOS razvilo senzor razlitja tekočin sistem za zaznavanje razlitja SpillGuard®, ki z zvočnim signalom, sporočilom SMS ali e-mailom opozarja na razlitje. S tem sistemom lahko nemudoma ukrepate in preprečite dodatne stroške ali celo naravno katastrofo zaradi razlitja tekočin. Najpomembnejša stvar je vaše obvladovanje razlitja. To v prvi vrsti pomeni, da morate delovati preventivno povsod, kjer v vašem podjetju obstajajo potencialno nevarne točke za razlitje. 

Podkategorije


Pravilno in hitro ukrepanje prepreči katastrofo 

Serija produktov DENIOS vam omogoča učinkovito obvladovanje razlitja.  Če so v neposredni bližini možnih mest razlitja v prostorih podjetja požiralniki ali kanalizacijski priključki, jih je treba v nujnih primerih takoj zapreti, da se prepreči vstop nevarnih snovi v kanalizacijski sistem. Ponujamo vam različne tesnilne podloge in tesnilne čepe, ki preprečujejo vdor tekočinPregrade za vrata in vrata lahko tudi preprečijo nenadzorovano širjenje tekočin, tako da ne morejo zapustiti prizadetih prostorov in povzročiti dodatne škode v okolici.

Zlasti v primeru razlitja nafte v vodi ali v njeni bližini sta potrebna obvladovanje puščanja in hitro ukrepanje, da se prepreči vpliv na okolje. Oljne pregrade, ki lebdijo na vodi, preprečujejo širjenje olja in olajšajo poznejšo absorpcijo in vezavo olja z vodoodbojnimi oljnimi vezivi znamke DENSORB®.