Pipe, lijaki in odpirači

Pipe, lijaki in odpirači

Pipe, lijaki, odpirači in posode za polnjenje sodov so nepogrešljivi pripomočki pri vseh vsakodnevnih dejavnostih, ki vključujejo delo z nevarnimi snovmi v sodih. Delo s polnjenjem in pretakanjem nevarnih snovi je lažje, varnost pa večja.

Pipa - praznenje in dozirano točenje

Pogosta težava pri večjih zabojnikih je njihovo praznjenje, ali natančneje: popolno izpraznitev. Tudi če ga močno nagnete, je težko izprazniti njegovo vsebine. Ostanki tekočine hitro postanejo tveganje, zlasti v primeru medijev, ki onesnažujejo vodo ali so vnetljivi. Pipe so idealno točilno orodje za praznjenje in polnjenje posod. Pipa preprečuje nenadzorovano iztekanje tekočine in omogoča fino dozirano točenje tekočin iz plastičnih kanisterjev ali sodov.

Lijak - varno polnjenje

Varno polnjenje in dekantiranje je najbolje izvesti ročno z ustreznim lijakom. Polnilni lijaki za manjše posode ali sode so glede na obliko in material optimalno dimenzionirani za vsako posodo. Nerjavno jeklo ali plastika sta najpogostejša materiala za lijake. Odvisno od modela so polnilni lijaki opremljeni z dodatnim sitastim vložkom, ki filtrira ostanke iz tekočine. Omogočajo enostavno polnjenje 200 litrskih sodov. Imajo tudi profilirano površino, ki se lahko uporablja kot polica.


Podkategorije


Polnilne posode, merilne posode se uporabljajo za majhne količine, ki jih je treba prenesti med posodo in mestom uporabe. Natančno doziranje je možno z merilnimi posodicami. Imate pogosto opravka z vnetljivimi tekočinami? Potem priporočamo linijo FALCON podjetja DENIOS.