Polnjenje Li-ion baterij

Polnjenje Li-ion baterij
Pri polnjenju litij-ionskih baterij moramo biti še posebej previdni, saj obstaja povečana nevarnost toplotnega pobega. Še posebej, če so pokvarjene baterije izpostavljene polnilni napetosti ali niso pravilno napolnjene. Zato je treba polnjenje vedno nadzorovati. V protipožarno zaščitenih polnilnih omaricah to nalogo prevzame senzor dima.

V nujnem primeru se sproži alarm, ki ga lahko povežete v svoj nadzorni sistem. Senzorji in alarmi se razlikujejo glede na tip omare: BASIC, PREMIUM in PREMIUM PLUS. Ne spreglejte lockEX tehnologije, zaradi katere vrata omare ostanejo zaklenjena tudi ob eksploziji plinov, ki se sproščajo pri gorenju litijevih baterij.
Prikazujem 1 od 16 do 26 (2 strani)

Litij-ionske polnilne omarice so varna in idealna rešitev za polnjenje baterij naprav in orodij pri vsakodnevnem delovanju. Vsi modeli omaric so opremljeni z vtičnicami za priklop polnilnikov in sistemom tehničnega prezračevanja, ki preprečuje naraščanje temperature v notranjosti omare.

V ponudbi boste našli litij-ionske polnilne omarice v različnih preizkušenih dimenzijah: od večjih do kompaktnih različic in posebej prostorsko varčne osnovne omarice. Vse litij-ionske polnilne omarice odlikuje 60-minutna požarna zaščita z detektorjem dima.

BASIC omare imajo dva detektorja dima, tehnično prezračevanje in izklop napajanja v primeru povišane temperature in odprtih vrat.

PREMIUM omare imajo tudi detektor dima z izklopom napajanja ob zaznavi dima, zvočni opozorilni signal, brezpotencialni izhod na zunanji strani omarice za povezavo s požarnim sistemom.

PREMIUM PLUS omare imajo še prikaz notranje temperature, daljinski alarm na vašem mobilnem telefonu s pomočjo kartice SIM, druge funkcije z oddaljenim dostopom.